Русия постепенно намалява броя на служителите в окупираната АЕЦ Запорожие в

...
Русия постепенно намалява броя на служителите в окупираната АЕЦ Запорожие в
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Русия съкращава персонала в АЕЦ "Запорожие"

Русия последователно понижава броя на чиновниците в окупираната АЕЦ " Запорожие " в Украйна, заяви украинското военно разузнаване, представено от Ройтерс.

Тя е окупирана от Москва през март 2022 година Все още няма коментар от страна на Русия за съкращаването на личния състав.

Измерват се равнищата на радиацията и се обеззаразяват леките коли и камионите

Вчера Украйна организира учения за реакция при бедствия наоколо до Запорожката АЕЦ. Причината е изказванието на Киев, че Москва възнамерява " терористична офанзива " против АЕЦ-а, при която ще се стигне до приключване на радиация. Това бе отречено от Москва.

" По последни данни окупационният контингент последователно напуща територията на Запорожската АЕЦ ", заяви Главното ръководство за разузнаване на украинското министерство на защитата в " Телеграм ".

Кремъл сподели, че това е „ следващата неистина “

Украинското разузнаване съобщи, че измежду първите, които напущат атомната електроцентрала, са трима чиновници на съветската държавна нуклеарна компания " Росатом ", които са " отговаряли за активността на руснаците ".

Украинските чиновници, които са подписали контракт с " Росатом ", също са били посъветвани да изоставен, прецизират от разузнаването.

Охлаждащото езеро се употребява за предотвратяване на шестте реактора на централата от евентуално прегряване

Според разузнаването броят на военните патрули също последователно понижава, както на територията на обекта, по този начин и в близкия град Енергодар, а на чиновниците, останали в електроцентралата, е било подредено да упрекват Украйна " при положение на каквито и да е било изключителни обстановки ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР